Veterinair
Immobilisatie
Adviesbureau

Mark Hoyer

Specialist verdoven wilde dieren en gecertificeerd paardentandarts

Dier immobilisatie

In 1995 werd het bedrijf Veterinair en Immobilisatie Adviesbureau (VIA) opgericht met als doelstelling het geven van adviezen en cursussen aan dierenartsen, natuurbeheerders, politie en particulieren aangaande het immobiliseren (verdoven) van wilde en verwilderde, agressieve of losgebroken dieren.
» Lees meer over immobilisatie

Tandheelkunde bij paarden

Mark Hoyer beheerst alle aspecten van de tandheelkunde bij het paard. Het uitbalanceren van afwijkende gebitten, correcties van snijtanden en hoektanden, extracties van snijtanden, wolfstanden en kiezen en dergelijke, worden alle op locatie bij het gesedeerde maar staande dier uitgevoerd.
» Lees meer over tandheelkunde bij paarden

Dierentuindierenarts

Mark Hoyer was van 2001 tot 2015 als dierenarts verbonden aan Koninklijke Dierentuin Natura Artis Magistra te Amsterdam. Als hoofd van de veterinaire afdeling bestreek hij alle aspecten van de dierentuingeneeskunde.
» Lees meer

Consult en prijzen

Afspraken kunnen worden gemaakt en adviezen kunnen worden verkregen tijdens het telefonisch spreekuur van maandag t/m donderdag tussen 19:30 - 20:30 uur op het telefoonnummer 0229 - 503474.

Het tarief voor behandeling van paarden wordt als volgt opgebouwd:

Voorrijkosten:
Het aantal kilometers tussen praktijk en stal v.v. @ € 1,20 Deze kosten mogen, wanneer meerdere paarden moeten worden behandeld, verdeeld worden over verschillende eigenaren.

Consult: € 32,50
Inbegrepen in dit consult is de beoordeling van het gebit en het invullen van de behandelkaart en overleg met de eigenaar. Een kort consult is € 20.00

Sedatie: € 16 tot € 30,-
De kosten van de sedatie zijn afhankelijk van de grootte en het karakter van het paard.
Praktisch alle behandelingen van paarden gebeuren onder sedatie omdat dat veiliger is voor dier en mens.

Lokale anesthesie: € 6 tot € 30,-
De kosten van lokale anesthesie zijn afhankelijke van de gebruikte technieken en de hoeveelheid anestheticum. Lokale anesthesie wordt gegeven als bijvoorbeeld elementen moeten worden geëxtraheerd of bij andere pijnlijke ingrepen (zoals diastase behandelingen).

Behandelkosten: € 45 tot € 75,-
De behandelkosten zijn afhankelijk van de benodigde tijd. Voor zeer uitgebreide en specialistische ingrepen als kiesextracties en behandeling van diastases geldt een ander tarief. Dit wordt per geval vooraf met de eigenaar besproken. Mocht het nodig zijn dat een paard na de behandeling medicatie dient te krijgen (denk aan pijnstillers en antibiotica), dan gebeurt dit in overleg met de eigenaar en eventuele doorverwijzend dierenarts.

Alle bovengenoemde tarieven zijn exclusief de wettelijk verplichte 21% BTW.